Intelligent Building specialist Lone Rooftop secures seed investment of half a million euros (Dutch)

Het Nederlandse Lone Rooftop met haar intelligent building platform PIE haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op. De Amsterdamse startup kan met deze investering haar team en het aantal klanten sterk uitbreiden alsmede de verdere ontwikkeling van haar software versnellen.

De Position Intelligence Engine, ofwel PIE, is het platform dat gebouwen aan de hand van WiFi data intelligent maakt. Op basis van slimme algoritmen berekent PIE hoeveel mensen zich waar op welk moment bevinden in een gebouw. Vervolgens speelt PIE deze informatie door naar relevante systemen en applicaties. Zo is er een Building Intelligence Dashboard waarmee data-driven Facility Management toegepast kan worden om bezetting te optimaliseren, kan er gekoppeld worden met het Gebouw Beheer Systeem om verlichting en klimaat te voorzien van intelligentie, en kunnen gebruikers via een mobiele app optimaal geleid worden door een gebouw. Besparingen op huur, schoonmaak en energie zijn slechts enkele voorbeelden van de cases waar PIE een rol in speelt. Verder biedt PIE de gebruikers allerlei extra mogelijkheden waaronder het kunnen vinden van collega’s en vrije werkplekken.

Het aantal potentiële gebruikers is enorm en bevindt zich binnen de corporate instellingen alsmede de Universiteiten en Hogescholen. Zo kan PIE bijvoorbeeld realtime en historisch bezettingsinformatie koppelen aan het plannen van college zalen. Bovendien biedt PIE de mogelijkheid voor andere partijen om apps bovenop het platform te ontwikkelen, waardoor het aantal toepassingsmogelijkheden van PIE snel toeneemt.

De investering zal gebruikt worden voor de verdere Nederlandse uitrol binnen de doelgroep van grote organisaties, Universiteiten en Hogescholen. Het team zal uitgebreid worden met extra developers, sales en marketingcapaciteit. Het uiteindelijke doel is PIE wereldwijd te laten toepassen bij organisaties waar grote aantallen medewerkers en kantoren van toepassing zijn.

Lone Rooftop werd in 2014 opgericht door Marcel Lamers (CEO), Jeroen Coumans (CPO) en Reinoud Elhorst (CTO). De oprichters hebben een bewezen samenwerking als collega’s bij het vroeger populaire Hyves.

Het kapitaal is grotendeels afkomstig van het Nederlandse Mamadoo Ventures, waarin Ruud Kroon en Hans Snel als ondernemende investeerders eerder succesvolle investeringen gedaan hebben. SecureLink, Custom Connect en recent MrWork zijn in versnelling gebracht dankzij de deelname van Mamadoo. Tevens investeert Lone Rooftop mede-oprichter Reinoud in deze ronde mee.

“Met de toetreding van Mamadoo beschikken we over relevante kennis en een groot netwerk in het hart van onze doelgroep; de juiste ingrediënten om te accelereren.” – aldus Marcel Lamers van Lone Rooftop.

“De noodzaak gebouwen intelligent te maken is groot. Doordat PIE elk gebouw op basis van de WiFi infrastructuur direct intelligent kan maken is het potentieel enorm. Daar dragen we graag aan bij!”, aldus Hans Snel van Mamadoo Ventures.